Followers

Sunday, December 27, 2009

Ketam Masak Sambal..


Ni la hasilnye..hehehe..nyum2 sedapnye..





Mak pun selera mkn td,walaupun x bertambah tp pinggan licin

xtau la mgkin ada yg tukang melicin kan..huhuhu




Oh..terbukti mmg ada yg tukang melicinkan pinggan Mak..huahuahua

Yg ni klu xde selera x tau ar..yg kat atas ni komen aku td ckp aku msk sdap

tp xtau la nk bodek aku ke pe...huhuhu

jap lagi nak wat pengat ubi lak,mak ckp teringin nk mkn..

Alhamdullillah la mak da ada selera mkn..



post signature

Saturday, December 26, 2009

Frust nye...........

Frust...frust..frust..

Tu yg aku blh ckp..

Bkn aku x undi td..

B'puluh2 kali aku mngundi..

Mgkin xde rezeki Sazzy..

Tp Sazzy n Nazril mmg best..

Walaupn Sazzy naib juara..

Aku nk ucapkan taniah..

post signature

Go Sazzy Go!!!!!!!!!!

Lagi beberape minit je lg..

Kemuncak Sehati Berdansa start..

Vote for Sazzy..
Berbaloi2 :)

post signature

I'm Back

Setelah berbulan2 aku mnghilangkan diri

Kini aku kembali lagi...hehehehe

Aku terlalu2 sibuk smpai xde msa nk update

Mcm2 hal aku nk uruskan..

Pasni aku smbung cerita

post signature

Monday, August 10, 2009

Sedey nyer...

Salam...Aku br je blk dr hspital bw Mak aku. Arini,ari ptama Mak aku mnjalani. Rawatan radioterapi..Mula2 gi td semangat sgt..Bila smpai aku di beritahu..Khamis ni Mak aku kna msk wad..Mak aku kna wat kimoterapi..Sbb sel kanser dh merebak..

Saat aku diberitahu rsa lemah lutut aku..Rsa nk nangis je tp tahan je..Aku xnak Mak aku tgk aku nangis..Nti die sedih..Tapi masa die dpt tau td belinangan airmata die..X sanggup nak pndang wajah die..

Ya Allah..besarnye dugaan..Tp aku bangga dgn Mak aku..Sbb die kuat semangat..Sok kena gi lg Hspital..Mak aku kna wat radioterapi smpai 30 kali..Mungkin lepas raya nanti br hbis...

Ok la,nti pe2 pekembangan aku akn cerita..

Thursday, July 9, 2009

Aku Demam..

Salam kawan2...

Aku x sht la arini..

Semlam lepas maghrib aku rasa lain mcm je..

Rupenye nak demam..

Yg aku tkt aku mengigil kesejukkan..

Dulu msa aku kna sakit paru2 cmtu la rasanye..

Badan mengigil sejuk nk kna air pn takut..

Cpt2 aku makan panadol..

Badan pun sakit2..

Tapi aku x bgtau kat Mak aku..

Aku xnak die risau..

Ptg ni klu x sht lg nk gi klinik..

Klu x sht gak tpaksa gi Melaka..

Ambil ubat kat Mahkota Medical Centre..

Ubat untuk paru2 mmg dah hbs..

Bayang kan cuaca tgh panas cmni..

Aku rsa sejuk,menggigil..

Rasa nk duk dlm selimut je..

Rasanya setakat ni je celoteh aku..

Kepala dah sakit sgt ni,bdan pun sejuk..

Ada masa nti aku update lg..

bye2...

[Nota untuk Pn Hernee]

Jangan ckp dgn Mak aku demam menggigil

Nanti Mak risau...

post signature

Tuesday, July 7, 2009

Rindunye...

Salam sume...

Hihihi..lama ek x update blog..

Aku rindu sangat..

Ni br nk lepas rindu..

Pak Cik aku dah call..

Die ajak dtg rumah die ambil..

Buah rambutan dan buah pulasan..

Ermm..sedapnye..hihihi

lain kali je la aku update..hehehe

dadada....

post signature

Friday, May 15, 2009

Dah jarang on9

Salam sume....

Rindu la kat blog aku ni..

Aku sibuk uruskan Mak aku..

Mak aku msh x sht lagi..

Mlm Ahad mggu lps bw gi hspital lg..

Yg pelik Dktor ckp xde pe2..

Tp nape kat umah Mak aku ngadu skt..

Ari isnin aritu kna gi hspital lg..

Bila dah amik darah kna dtg soknya..

Aduhai...lecehnye hspital..

Blk hspital aku rasa bdn x sdap..

Ptg tu ajak Bariah teman gi klinik..

Aku demam,selsema,batuk..

Blk umah mkn ubat trus tido..

Sok nya Mak kna gi hspital lg..

Aku tpaksa gagahkan diri utk bangun..

Wlaupun aku rasa x larat..

Klu aku x ikut sian Mak aku nti xde sape teman..

Sampai hspital kul 8 dpt no giliran ke 17..

Sabo je tggu lama giler..

Mak aku kna jmpe Dr.Pakar Puan..

Lega rasa bila no dh kna panggil..

Dlm blik Dr aku mnerangkan segala2 nye..

Hmpir 1 jam Mak aku di rawat..

Akhirnya Dr bw die pegi scan..

Aku ttp sabar mnunggu..

Dr pggil aku terangkan sume..

Die ckp perut Mak aku sume ok..

Tp nape Mak aku msh skt?

Lg 3 mggu kna gi check up lg..

Ubat lngsung die x bg...

Blk hspital trus tbongkang..

X thn skt kpala,lgpn aku msh dmam..

Semalam Mak aku mngadu skt lg..

Aku pun call Ayah ajak bw Mak g klinik..

Aduhai peliknye aku ..

Pe pnyakit Mak aku sbenarnye..

Aku hrp sgt Mak aku cpt sht..

Ok lah kwn2,ada msa aku update lg ye..

Salam....

post signature

Saturday, May 9, 2009

Aku tak sihat....

Salam kwn2.....

Pe kbr semua..

Dah lama x update blog aku ni..

Aku bz sket lgpun Mak aku x sht..

Aku kna bw Mak aku gi Hospital sume..

Sbenarnye aku pun x bpe sht..

Sejak akhir2 ni aku selalu skt kepala..

Aku g check kat klinik rupenye..

Tekanan darah aku rendah..

Pas tau je mula la mcm2 Mak suh mkn..

Kerang separuh masak,Sayur bayam..

Die ckp tu sume bgs utk tkanan darah rndah..

Alhamdullillah,semalam aku gi klinik lg..

Tekanan darah aku da normal...

Aku bersyukur sgt..

Ye la klu aku sakit sape nk jaga Mak aku?

Pn Hernee keje,Ayu sekolah,Ayah kat Tampin..

Jadi aku lah yg kna jaga..

Sian Mak aku..kdg2 tsentuh hati..

Bila tgk die mnahan sakit..

Klu la blh ganti pnyakit die pd aku..

Aku sggup tanggung sume demi die..

Skrg ni lah masa untuk aku balas jasa die..

Dulu msa aku accident die lah yg jaga aku..

Bebulan2 aku tlantar kat hspital..

Mak aku lah yg jga aku dgn keadaan aku xleh bgn..

Makan disuap,mandi pn die yg mandikan..

Besar nye p'ngorbanan Mak aku..

Skrg ni lah msa utk aku balas..

Skrg ni pun aku terus bhenti keja..

Aku nak jaga Mak aku..

Bagi aku duit blh aku cari..

Tapi mne nk cari sorang Mak yg sggup bkorban utk aku..

Selagi die msih ada lg ..

Ni lah msa nye utk aku balas segala2 nya..

Sok Hari Ibu aku lum beli kn lg hadiah..

Untuk Mak aku...

Tgahari ni aku nk kuar dgn kwn aku..

Aku nak cari hadiah utk Mak aku..

Ok,ada msa nti aku update lg ye..

Salam....

post signature

Tuesday, April 28, 2009

Pe kes ni????



~Milik Siapakah Gadis Ini~


Milik siapakah gadis ini..

Wajah lembut bagaikan sutera..

Ingin hatinya ku miliki..

Apakan terdaya..

Adakahkan terdaya..

Milik siapakah hati ini..

Bagai berkurun lama kesepian..

Ingin aku mencurahkan kasih..

Kepada yang sudi..

Adakah ia sudi..

Lama telah ku impikan..

Gadis sepertinya..

Mengisi taman hati..

Dengan cahaya kasih suci..

Siapakah gadis yang ku idam...


post signature

Monday, April 27, 2009

Majlis Kahwin Kakak

Ni masa tggu duit tol..selagi x dpt xnak bangun..huhuhu

Tgh syok nyanyi ila amik gmbo...
Ni Zahid sepupu lelaki yg paling rapat dgn aku
amacam?romantik x?hahaha


Ni die Cinta Mummy...encem kan???hehehe


Ija,Sya2,Mira,Aku n Ila sedang mnanti duit tol...


Semalam sepupu aku kahwin...
Aku pggil die Kakak je...
Die anak Mok De aku...
Mcm aku cite kn yg aku sibuk rewang..
Rewang untuk majlis die la tu..
Alhamdulillah..majlis bjalan lancar..
Seronok klu ada majlis cmni dpt jmpe sepupu2..
Maaf ye gmbar pngantin aku x amik..
Klu setiap kali sepupu pempuan aku kawin..
Aku selalu tggu kat dpn pelamin msa pngantin llaki smpai..
Biasa ar org Johor,mesti ada tol pnye..hehehehe
Kebiasaannya aku lah yg akn mengetuai bdk2...hihihihi
Wlaupun x byk dpt tp seronok...
Selalu nye klu ada majlis kawin ktorg msti ambil Karaoke..
Aku?ooooo....mmg kaki menyanyi beb...
Pantang jmpe mic,nak nyanyi jer....
Tp sejak2 dah b'imej baru ni aku dah jarang karaoke...
Lgpn Mak aku x bg,xpelah aku x ksh pn..
Nk di jadi kn 1 cite,sblm ni ada la sorang hamba Allah ni..
Die duk mngata aku nyanyi,pdahal aku x kcau die pn..
Ala,aku tau die skt hati sbb suara aku sedap...wakakaka
Smalam sume org duk tnye..
"Anna x nyanyi ker...??"
Aku cuma ckp aku sibuk nk wat keje..
Dj yg mngendalikan karaoke tu pn asyik pggil nama aku...
Aku ttp x pegi,sbb aku ingt pesan Mak aku...
Bile dah pkl 6 majlis dah hbs tetamu dh xde aku kna pggil lg...
Aku minta izin Mak aku,aku nk nyanyi 2 lagu je...
Skali Mak bg..yuhuuuuuuuuu
Aku nyanyi lagu Setia Kukorbankan dgn Tenda Biru...
Xleh lbh2 sbb aku dh jnji dgn Mak aku cuma 2 lagu je..
Dah hbs nyanyi tlg kemas2 pastu Maghrib trusm blk...
Sblm tlupa aku ada nk cite,cite sdih…
Sedih sgt bile tgk Pn.Hernee jmpe Mak saudara die smlam..
Bpeluk2,mnangis2 sbb lama x jmpe..dah mcm jejak kasih lak aku tgk..
Byk2 sbar ye Pn Hernee…….wakakaka

post signature






































Layan gambar berpoco2

Bdk kecik yg gigit jari ni lah Ifah...



Makcu poco2 sambil dukung Sya2...


Anak sapo la ni?????



Nape la bdk kecik ni comei sgt??
mcm nk tmpar2 muke die











post signature

Sarapan kat Warung Poyot



Masa aku blk dr poco2..
Sepupu aku abg Ali Tabung..
Sibuk ajak gi ngeteh...
Mula aku malas nk pegi..
Akhirnye aku pegi gak..
Aku,die,Ifah,Makcu,Sya2 n Zahid yg pegi..
Mula2 nk gi tmpat lain2..
Last aku ckp gi warung Poyot je..
Dieorg melantak mcm2..
Aku x mkn pe2 cuma minum Teh O kosong..
Aku ttp dgn diet aku..hihihi..
Abg Ali n Zahid mkn Nasi Lemak goreng...
Makcu Mee Hoon Soto,Ifah roti kosong..
Dah 1 jam lepak ktorg pn balik..
Tak leh lepak lama2 sbb nk gi rewang lg..
Klu x pegi nnti Tok aku akan black list...huhuhu






post signature

Poco2 lagi....

Salam.........

Aku sebenarnye mngantuk + penat ni..

Tp ttp semangat nk update blog....

Semalam pagi2 ingtkan nk bgn jogging...

Tp malangnya aku xleh bgn...

Aku kepenatan setelah rewang pd hari Sabtu...(ayat skema)

Aku rewang kat umah Mokde aku...

Sbb sepupu aku kawin..

Pkl 7 br aku leh bgn..

Pastu aku mandi2 terus gi poco2..

Tgh panas kn enjin motor..

Makcu aku ckp nk ikut..

Jd aku bw die,Sya2 ngan Ifah..

Naik sarat motor aku di buatnye..

Kite org gi poco2 kat tmpat biasa..

Aduh..byk songeh bw bdk2 ni sume..

Mcm2 ragam dieorg ni...

Makcu aku poco2 smbil dukung Sya2..

Ifah lak asyik pegang baju aku..

Dieorg x knal gaknye muka2 yg ada kat situ..

Lg pun dieorg bkn duk kat sini..

Blm 1 jam b'poco2 da merengek2 nk balik..

Jd aku terpaksa la blk...

Sian lak bdk2 tu...

Wlau pe2 pun aku ttp seronok..

post signature

Thursday, April 23, 2009

Nemo Ada Blog Tau!


Hai.. Nama saya Nemo..
Nemo bosan asyik makan tido..makan tido..
sekali sekala Nemo nak online gak..
takkan tuan Nemo je nak layan blog..
Nemo pun ada blog tau..
nanti kita exchange link ye..
sebelum search url Nemo..
kawan2 kena tekan nombor 4..
tekan2 tak dapat..muahahahaha..



isyhhh..apa ni..
Nemo bukan artis la..
janganlah asyik ambik gambar Nemo..
Nemo malu tau..
Nemo ni dah la masih teruna..
nanti ramai anak2 dara kucing kat luar nak kenal..
hehehe..perasan la Nemo ni..
Ok lah mata Nemo dah ngantuk ni..
esok Nemo online lagi k..
bye2 kawan2..
tata..titi..tutu..


Nota Tuan Nemo: Gambar ni aku amik malam semalam..mase tu hujan n ribut..kesian pulak Nemo kat dlm kandang luar umah..so aku amik ajak teman dlm bilik..



post signature

Menu Berbuka Puasa



Ni menu sepanjang 2 minggu aku berdiet..
sup sayur, mushroom soup, roti..
x lupe juga Inner Shine Pati Prune..
sedap gila rupanya pati prune ni..


ni pun aku baru lepas wat aerobik poco2..
semangat gila nak turunkan berat badan..
tambah2 org asyik tegur badan dah susut..
hahaha..padahal baru turun 2kg..
rabun ape makcik2 ni..hehehe


esok layan poco2 lagi..
semangat mesti ade beb!





post signature

Testing 1..2..3..

Saja cuba post siganture..

post signature

Tuesday, April 21, 2009

Layan perasaan jap..

Munajat Cinta

Malam ini..
Ku sendiri..
Tak ada yang menemani..
Seperti malam-malam..
Yang sudah-sudah..
Hati ini..
Selalu sepi..
Tak ada yang menghiasi..
Seperti cinta ini yang s’lalu pupus
[Chorus:]
Tuhan kirimkanlah aku..
Kekasih yang baik hati..
Yang mencintai aku..
Apa adanya..
Mawar ini semakin layu..
Tak ada yang memiliki..
Seperti aku ini semakin pupus..
++++++++++++++++++++++++++++++
Lagu ni btl2 kena ngan aku...
Hahahahahahahahaha......
Tibe2 rasa nk layan lagu ni mlm2...

Akhirnye...

Salam sume.....
Pe kbabar kwn2...
Aku ada berita gumbira..
Yg nak aku kongsi kan..
Semalam aku gi klinik..
Aku timbang berat aku..
Alhamdulillah..turun 2kg..
Nmpak nye berhasil..
Puasa aku 1 mggu..
1 mggu gak aku x mkn nasi..huhuhu
Bila bbuka aku mnum susu..
Sup Sayur ngan Roti..
Kdang2 ada mkn buah..
Pagi lak aku pegi jogging..
Wlaupun aku puasa..hehehe
Mlm2 gi poco2..
Aku diet ni bkn la..
Nak badan cantik ke pe..
Cuma nk seimbangkan..
Berat ngan tggi aku..
Tp skrg aku trus bsemangat..
Untuk bpuasa..hehehe
Dah xtau nk cite pe lg..
Nti ada msa aku update lg..
Salam....





Saturday, April 18, 2009

Bosan ar.....

Tiada bintang...
Dapat menerangkan hati..
Yg tlah dicela bagaiku lumpuh..
Tak mampu berdiri aku..
Hak..hak...hak...
Pe yg aku mengarut ni...
Poyo tol...
Sebenarnya aku xtau..
Nak citer pe..
Lgpn xde mood...
Ni pn saje2 je jengah2..
Tp sok mcm2 cite..
Yg aku nak cite..
Tunggu...................
Okla nk layan AF dlu..
Salam......

Sunday, April 12, 2009

Kisah hari Ahad..

Salam sume.....hihihihi
Aku ni mcm biskut chips more ek..
(kejap ada,kejap xde..)muahahaha
Aku ni kdg2 ada msa xde mood..
Nak m'update blog...
Hari ni pagi2 lg aku dah bgn..
Semangat nk gi senam poco2..
Aku gi ngan jiran2 aku..
Senaman nye dilakukan di..
Klinik Desa Paya Mengkuang..
Dekat je ngan umah aku..
Aku pegi pn jlan kaki je rmai2..
Pn Hernee pn turut serta..wawawa
Sblm senaman tu b'mula..
Sume yg hadir kna lah..
Menimbang berat msing2..
Alangkah terkezut beruk aku..
Bila aku tgk berat aku naik 3kg..
Oh..tidak.....aku x pcaye...
Aku xleh trima knyataan ni..wawawa
Ni la akibat nye aku x keje..
Bila duk umah keje melantak je..
Mak aku pn slalu bising bila..
Aku asyik mengunyah je...
Jiran dpn umah bila tgk..
Aku mengunyah siap sound..
"Dagu sakit ke?asyik b'goyang je.."
Issyyhh..x blh jadi ni...
Dan b'mula saat ni...
Aku akn mula b'diet..
Oh..Tidak..aku xnak gemuk lg!!!!!
Tlg kwn2 support aku utk diet..huhuhu
Tlg bg aku semangat..
Aku p'lukan semangat..
Aku x mau gemuk lg!!!!!wawawa
Nak mkn ubat2 kurus ni da mls..
Mcm2 aku beli tp x bkesan..
Degil sgguh lemak dlm badan aku..
Ntah lemah jnis pe pn aku x tau..
Pasni aku nk kawal makan..
Aku nk bsenam tiap2 ari..
Aku xnak jd bahan kutukkan..
Adik beradik aku..
Aku tau aku blh lakukan..
Aku akan update lg blog aku nti..
Bg sape2 ada petua utk diet..
Tlg la bg aku yg m'memerlukan..hihihi
Ok,dada.....


Friday, April 3, 2009

Makan kat Kaki Bukit

Tadi aku, Kak Long n Abg Nazir makan kat Kaki Bukit..
kat umah lauk dah abis daaaa..
mula² aku jual mahal tak nak ikut..
coz aku dah makan Nasi Goreng Ayam ngan Ila..
makan share sebungkus..
rase mcm tak cukup jek..
tu yg aku ikut dorang keluar jap..hehe


ni air yg kitorg order..
aku minum air apple n mkn nasi putih + tomyam campur..
gambar nasi n tomyam aku Kak Long tak snap..
gambar² ni pun gune camera hp die..

sempat lagi menjeling sementara tunggu makanan smpai..
hehehe..makanan semua not bad la..
semuanya membuatkan aku kenyang..
tu yg penting..


My New Header Image

Ni la header image baru aku..
Amacam ok tak?
boleh la tu kan..
aku pun masih baru dalam dunia blogging ni..
banyak lagi yg aku kena belajar..
ni gak image baru aku..
harap2 berkekalan.. insya'Allah..
jangan terkejut pulak tengok aku mcm ni..
hehehehe~



Syahdunye jiwa aku..


Artis : Giegiel
Tajuk: Cahaya

Akhir kutemui sinar menerangi
Umpama datangnya bidadari
Terasa bagaikan mimpi-mimpi suci
Hadirnya ada rahsia tersendiri
Biar arah mengelirukan diri
Biar rebah ke bumi
Tersesat bagaikan tiada bertepi
Ke dasar hanya doa mengiringi
Kabut yang berlari ditinggal begitu
Takkan kudakap seperti dulu
Di sepi malam hanya bertemankan bintang
Hatiku merayu pada-Mu Tuhan Yang Satu
Moga diberikan satu petunjuk dan jalan menemui-Mu
Hanya ku berserah padamu Tuhan ku
Hanya pada nama
Hanya satu pintaku
Hanya pada kasih
Kan kuserahkan jiwaku
Hanya pada cinta
Hanya itu janjiku
Hanya pada Satu
Aku imankan jiwaku
Aku merayu pada-Mu Yang Satu
Moga ditempatkan ku bersama cahaya
Seperti mereka
Setia dengan Mu

Friday, March 27, 2009

Busy giler!!!!

Hai kwn2..hehehehe
Lme kan aku mnghilang..
Aku bz giler ar skrg ni..
Xde msa nk update..
Sejak Mak ku sakit..
Aku bz memanjang..
Aku rindu kat blog aku..
Wlau bz mane pn aku..
Tp smpat gak aku mnghadiri..
Majlis P'2nangan mber baik aku..(Ain)
Alhamdullillah majlis bjln lancar..
Buat msa skrg ni aku x kje..
Aku duk umah jga Mak aku..(jd bibik..)
Wlaupun die beransur sht..
Tp aku msh bimbang klu pe2 jd..
Jd aku duk jelah umah wat msa ni..
Smbil mnambah lemak2 di badan..(muahaha)
Ada byk lg aku nk cite..
Tp lain kali je la ye..
Sbb aku ada kje nak buat..hihihi
Bye2.....

Friday, March 6, 2009

Go Sepah!!!!!!

Lame x update blog aku ni..
Xde mood nak ngadap kmputer..
Lgpun sibuk sket..
Maklum la sejak2 x kje ni..
Sibuk sket sbb jd suri rumah..(hihihi)
Pagi2 kna beli lauk,pastu masak
basuh baju,kemas umah..
mcm2 la kna wat..
( buat latihan sblm kawin..hihi)
Mlm ni final RL3..
Harap2 Sepah juara..
Klu dieorg juara..
aku turut bangga..
Sbb Sepah asal dari Johor..
Aku org Johor beb..
Mesti la aku turut bangga..(hehehe)
Ala,lgpun aku kenal..
bdk2 kumpulan Sepah tu..
Cuma dieorg je x kenal aku..(wakaka..)
Okla ,aku ade keje lg nak wat..
(sebenonye aku nk tido)
Nanti klu aku rajin..
Aku update lg blog aku ni..
Daada...

Org ckp aku jiwang?aku x ksh beb!

Mengintai Langit
-Coco-
Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima
Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji...
Kau juita hati...
Akan ku jaga hingga akhir nanti
Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Menyintai aku....
Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung kasmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu,
bermimpikanmu sepanjang malamku...
++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Lagu ni aku minat,
tp xde mngena ngan sape2
klu ada pn cuma
aku sorang je yg tau..(huhuhu)

Sunday, March 1, 2009

Cubit tanda Sayang...

Hai..arrgghh!!!ni mcm2 aku nk cite..
td kan aku gi tgk movie ngan cousin aku..
yg bengang aku lum mandi die smpai umah aku..
pe lagi cpt2 la aku siap2,rasa x smpurna pegi jln2 arini
sbb aku x siap awal2,smpai x tau nk pkai pe..
last2 pkai t-shirt,jeans,cap n sport shoe je..

aku gi ngan cousin aku Ija n Kiki..
yg si Kiki ni lum smpai Tmn Perling da tdo..(hampeh..)
sampai kat Larkin trus amik Nuril n Amira..
Pastu trus gi City Square,ktorang gi situ je tgk movie..
sampai je kul 12.30 movie start kul 1.05..
ada lg masa setengah jam,aku pusing2 kat situ..
Last2 aku pilih utk msk Butik Nike..
tgh sdap pilih2 brang Nuril wat hal plak..
suke2 die je wat kat dlm tu mcm kat umah..
tloncat2,mnjerit2,blari2..staff kat situ duk pndang je..
aku da ckp jgn mcm tu,tp degil gak..
makin ckp makin di buat..aku pe lg..hangin 1 badan..
aku dapat tgkap die aku cubit die..(kuat gak aku cubit)
muke dah lain,nak nangis ar,pastu trus mrajuk..
aku trus kuar dari situ sbb da xde mood nk milih brg..
bile die da mrajuk mula ar ngade2 nk dukung la pe..
aku layan kan je sbb aku da cubit die,hehe..


(ni la bdk yg kna cubit..hehehe)

Da dkt kul 1 je trus msk sbb movie start kul 1.05..
dlm tu aku tido je,sbb aku da gi tgk aritu..
lgpn xde mood nk tgk sbb da berangin td..
hbs tgk je trus gi mkn kat kat area Larkin sbb
nak antar Nuril n Amira gi library smula sbb Mama
die amik kat situ je..bile da antar die rsa sdih lak tgk die..
timbul pnyesalan sbb cubit die td..hihihi(zalimkah aku)

Wlaupun aku naik hangin aku happy lyn2 bdk b'tiga ni..
walau mcm2 kerenah kdg2 ada yg mcuit hati..

( Kiki, Nuril n Amira..)


Masa msk Butik Nike td tperasan kasut..
rasa mcm bkenan lak,tp nak beli kna tggu gaji le..


(Ni la kasut yg aku bkenan..huhuhu)

Harap2 nti gaji dpt beli..hihihi
ok stakat ni je cite aku sbb mlm ni aku nk tido cpt..
jmpe lagi..dadada








Nak tgk movie ngan Cinta Mummy

Hello sume...selamat beristirehat di hujung minggu..
bg yg bkerja wat kje jgn blogging ye..
(Mummy Dasy hrp b'sabo..i'm sorry..hehe)

pagi2 lagi aku da kena bgn..
arini aku baru teringat
aku kna bwa anak angkat aku (Cinta Mummy)
gi tgk movie Geng Upin n Ipin..
aritu aku da gi tgk movie ni
disebabkan die x ikut..
jadi aku kna bawa die..

pkul 12 ni aku kna amik die kat
Perpustakaan Sultan Ismail,Larkin..
anak angkat aku ni sbenarnye anak Makcu aku..
die mmg rapat ngan aku sejak kecik lg..
aku paggil die dgn nama manje Cinta..(aku yg bg nama tu)
die pggil aku Mummy tu yg jadi (Cinta Mummy)
umur 7 tahun tp mulut kepoh..(i'm sorry..Cinta)

Bln 8 ni birthday die..
die da order ngan aku nk present PSP..
wow kopak aku...(huhuhu)
baru nak kmpul duit nak kawin..(berangan tol!)
tp xpela Cinta punye pasal pe2 pun..
aku ttp akan tunaikan,wlau aku kopak..(huhu)

kul 11 lbh nti aku gerak gi amik die..
aku gi ngan cousin aku..(Ija n Kiki..)
aku ni x pandai drive tu ajak org je..
sejak aku accident aku terus fobia ngan kreta..
aku da 2 kali amik lesen tp msh x dpt2 lg..(malunye..)
bile aku nk try bw kreta aku tkt sgt..(x tau la smpai bile)
mcm mane la aku x fobia..
masa aku accident tu da meragut sbalah mata aku..
so skrg ni aku cuma blh gunakan sbelah mata
untuk melihat...tp aku b'syukur
s'kurang2 aku ada sblah mata lg utk lihat dunia ni..
nti aku cite kan lg psl aku accident..
k aku nak siap2 mandi..(huhuhu)







Saturday, February 28, 2009

Tersentuh jiiwa aku..muahaha

KuHarap Cinta
Artis: NowSeeHeart

Kuharap... kau cuba memahami
Luahan hati ini
Yang ingin dicintai
Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Tiada balasan
Yang ada hanyalah alasan
Tiada jawapan
Yang ada hanyalah persoalan

Di manakah kejujuran
Di manakah ketulusan
Di manakah keikhlasan
Di manakah kejujuran

Kerana Tuhan hanya mahukan
Kejujuran, keikhlasan... cinta

Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Kuharap... kau cuba memahami
Luahan hati ini
Yang ingin dicintai
Kuharap... kau dapat menghayati
Sentuhan jiwa ini
Yang ingin disayangi

Di manakah kejujuran
Di manakah keikhlasan
Di manakah ketulusan
Di manakah keikhlasan

Kerana Tuhan hanya mahukan
Kejujuran, keikhlasan... cinta


++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++


Lagu ni aku suke,bile dgr t'sentuh jiwe aku..

lagu ni xde kena mngena pd aku ngan makhluk yg lain..

aku cuma mngharapkan cinta Allah S.W.T

aku x jiwang beb,aku cool..hehe


Hahaha..dugaannye...

hai kwn2..lame btl aku x up date blog aku ni..
bkn pe aku boring tahap gaban..
asyik akak aku je yg duk ngadap kmputer..
aku xde peluang langsung..
nak sound xle sbb kmpter die pnye..hehehe
sabo je la..

arini xde wat pe..
bgn pagi t'lewat sket..
lagi pn x kje tu yg bgn lmbat..
da tgahari Pn Hernee ajak teman die..
gi cuci kreta die,yg hnya dicuci setahun skali..

aku ada ckp x pyh gi car wash..
aku leh tlg cuci cuma bg upah je..
tp die xnak..hehehe
ala,klu aku cuci aku xla minta
mcm harga kat kedai tu..
aku cuma minta beli ais krim Magnum je..

ptg td hujan...
sian aku tgk Pn Hernee..
da penat2 cuci kreta ujan lak...(padan muka)

ok la,nti ada masa lg aku update lg..
dadada...



Wednesday, February 25, 2009

Cerita kat Melaka

Rindu nye kat blog aku ni..
da seminggu aku x update..
lgpn baru2 nk blajar blogging..

Cam yg aku bgtau..
smggu yang lepas aku gi check up..
aku gi ditemani oleh cousin2 aku..
Mai..I'm n tunang Mai..Hafiz..
alhamdulillah doc ckp paru2 aku ok..
yg wat aku happy berat aku turun 2kg..
(balance tinggal lg bape ek?hehehe)
slalunye tak ramai org dtg kat hospital ni..
tapi ari ni ramai sgt..tpaksa tunggu sampai 1 jam..
sian cousin aku kena tunggu gak..nasib bdn la yek..

Pas siap semua aku gi ke Mahkota Parade..
awal2 dah plan nak tngok movie..
trus beli tiket..emm movie start kul 2.45pm..
ade mase lbih kurg 1 jam lebih..
gi makan dulu isi perut kat KFC..
ade mase lagi ktorg layan karaoke..
saje nak test2 sore ni..hehehe~
sore mmg bleh tahan best gak!
(isi bakul angkat sendiri)
sempat layan 3 buah lagu jek..
tekak aku sakit..mase cousin aku kawin..
aku melantak karaoke jek..alasan!

dah sampai mase trus tuju GSC..
movie ape yg ktorg tengok?
aku gi tgk movie Geng Upin & Ipin..
movie ni best sgt pd aku ade kelakar, sedih n seram..
kiranye aku bg 5 bintang utk movie ni..
nanti aku nak beli dvd..boleh ulang2 tengok..

Abis tgk movie je ktorg trus gerak ke MITC..
cousin aku ada wat kje sket kat sna..
1st time dtg sini.. tak tau nak komen ape..
dlm kul 5pm kitorg gerak balik Muar..
sampai Muar tak trus balik umah Pak Long..
lepak2 kat Bus Stand Pagoh..
pekena yong tau fu.. enak bangat!

Balik umah mandi manda..
n rehatkan badan..penat gile!

Nak gi Muar

Petang Selasa dlm kul 3pm akak n abg ipar aku..
hantar aku kat Larkin Sentral..
sampai Larkin dlm kul 4..
ingatkan ade tiket ke Muar dlm kul 4 tapi dah abis..
tpaksa bas kul 5.15pm..redha je la..

Sementara tunggu bas..
aku beli Dunkin' Donuts dulu..
pas tu sempat berkenalan ngn sorg makcik..
upenye anak die jiran setaman aku..
tapi aku x kenal pun sape..hehe
bual2 sampai x sedar bas dah sampai..
lega rase ati..

Aku trus tuju ke bas n cari tmpt duduk..
dah selesa dpt tmpt duduk sendiri..
aku melantak donut2 yg aku beli td..
bile dah kenyang ape lg..
aku trus je tido tak sedar diri..
(cmane la bdn nak kurus..hehe)
sedar2 dah tibe Pagoh..
mase dah sedar sempat sms akak aku..
tekak aku rase nak termuntah..
driver ni bwk cam org gile..
nasib baik donut2 aku tak terkeluar semula..
nasib baik gak ade mamat ensem kat blkg aku..
jd aku control cun sket..bengang beb kalau termuntah..
hehehe..tergatal jap..

tak lame smpai Muar cousin aku dah tunggu..
Ktorg trus tuju ke Tg. Agas isi perut..
ktorg order nasi putih, tomyam campur n telur bungkus..
perghh..sedap gile..dah siap2 makan trus balik umah..
siap2 mandi trus tido..coz esok nak ke Melaka plak..

Notes: Gambar aku update nanti..

Monday, February 16, 2009

Medical Check Up

Arini rasa nye xde ape yg menarik...
sok aku akan pergi ke Muar rumah Pak Long aku,
sbb ari rabu aku ada medical appointment
kat Mahkota Medical Centre,Melaka.
Mcm biasa la penyakit aku ni..
Sebulan sekali aku msti wat check up
n ambil bekalan ubat utk sebulan....
Ok aku nk layan cerita Intan kat Astro Prima...
Nnti aku update cerita aku kat Muar n Melaka....

Sunday, February 15, 2009

My 1st entry

Hai semua..
Nie first entry aku..baru nak cube blogging..
setelah didesak oleh kakak aku ::Hernee Nazir::

Blog aku.. menceritakan tentang hidup aku..
n semua yang ada disekeliling aku..
harap2 aku dapat tambah ramai kawan lps ni..

Ok..nie je setakat ni..
Aku akan update lagi nanti..
Dadaaa..
 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themeswww.freethemes4all.comFree Blog TemplatesNews MagazineFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree CSS Templates Dreamweaver