Followers

Thursday, October 27, 2011

Apalah nasib aku..

Jam dah menunjukkan pukul 1 tegahari
Dengan muka bangga terus keluar pergi lunch
Ayah dah tunggu dekat warung selalu kami pergi
Sampai je terus makan cepat-cepat sebab
masa selebih nya nak basuh motor aku
dah lama tak basuh dengan tangan sendiri..hehehe

Sekarang nak basuh motor tak payah pergi car wash
sebab dekat stor Ayah dah siap semua kelengkapan
untuk basuh membasuh semua,hehehe(dah jimat duit aku)
Tengah basuh motor tiba-tiba hujan turun dengan lebat
Akhirnya aku pasrah..motor dah berkilat hujan pula turun
Tapi tak apa lah nak buat macam mana
Tunggu hujan berhenti lama juga dekat situ
dah pukul 2 lebih baru hujan berhenti..
Ceh..dengan muka bangga motor sudah berkilat
aku pun balik ke office semula..
Sekali baru tiba traffic light nak menuju ke office
tiba-tiba hujan turun dengan lebat..
Masa tu lampu merah takkan nak langgar je
terpaksa lah berhenti dengan keadaan aku
dah basah kuyup..hahaha..apa la nasib aku..

Sampai office je memang dah basah kuyup
masuk je lah office takkan nak balik pula
baru pukul 2 lbh memang lah office tu
office Ayah ku bukan Ayah mu takkan
nak balik sesuka hati pula kan..
Dulu boleh lah sesuka hati tapi sekarang takut sikit
sejak terkantoi balik kerja 4.30 ptetang..hahahha

Nak selit sikit kisah minggu lepas
Patut nya balik pukul 5 petang tapi hari tu cuaca mendung je
Cepat-cepat kemas nak balik padal baru pukul 4.30 petang
sekali baru tiba pintu pagar office Ayah pun muncul
Tak semena-mena aku kantoi bodoh  dengan Ayah
Dah kantoi aku patah balik masuk office
dengan muka tak bersalah,masa tu kena tahan lah
telingga dengar dia membebel..hehehe
Ayah aku ni memang memang baik orang,tak pemarah
lemah lembut,suka ketawa dan sentiasa senyum
Tapi kalau dia dah marah dia takkan tinggi suara
dia akan tegur dengan nada yang lembut
tapi maksud yang dia bercakap tu mendalam
kadang-kadang boleh buat aku menangis dengan teguran dia
Maklum lah anak nombor 2 dia ni muka je nampak ganas
tapi hati tissue..wakakaka

Tu je lah serba sedikit cerita nya
Aku pun tak tahu apa aku merapu petang-petang ni
Ni menanti saat pukul 5 petang nak balik
dengan keadaan sejuk sambil berkain pelikat (seluar basah kena hujan).


 Motor dah siap berkilat tapi hujan turun


Walau hujan tapi puas hati dapat basuh sendiri


Bukti aku basuh sendiri beb!wakaka  


 Sampai office basah kuyup..


Last,kerja pakai kain pelikat dalam office..

5 Love KSR:

sis92 said...

wuu kasihan kamu

hati2 pakai kain tu kang tlucut sapo nk jawab :P

combiemohtar said...

hahaha..giller kentang pakai kain pelikat kt opis ana oi. mesti pelikat ayah ko. hehehe

Anna_Fauziana said...

sis92>>hahaha,skrg musim hujan hari2 mmg basah..mmg hati2 ni pkai tkt terlucut




Combie>>hahahahaha tpaksa gak pkai sbb suar basah trus..bkn kain ayah aku,kain officemate aku..hahahaha

Hernee Nazir said...

woii..serabai..

Anna_Fauziana said...

Hernee Nazir>>hbs dah xde cara lain..tu je lah jln terakhir..hahaha

 
Free Website templateswww.seodesign.usFree Flash TemplatesRiad In FezFree joomla templatesAgence Web MarocMusic Videos OnlineFree Wordpress Themeswww.freethemes4all.comFree Blog TemplatesNews MagazineFree CMS TemplatesFree CSS TemplatesSoccer Videos OnlineFree Wordpress ThemesFree CSS Templates Dreamweaver